Overlast

In 87 Maastrichtse straten mag er geen studentenkamer meer bij

De gemeente Maastricht zet vanaf 9 januari meer straten op slot voor studentenwoningen. Tot nog toe gold deze studentenstop voor 71 straten, maar daar komen er nog eens zestien bij waar geen nieuwe kamers of woningen meer verhuurd mogen worden aan studenten. De gemeente reageert hiermee op toenemende klachten over onder meer nachtelijke geluidsoverlast. Onder meer de Universiteit Maastricht (UM) trekt steeds meer deels buitenlandse studenten aan, en dat zorgt voor een gebrek aan kamers. Huiseigenaren splitsen hun panden om een graantje mee te pikken van de snelle groei van het aantal studerenden. De gemeente stelde daarop een maximum vast. In steden als Nijmegen en Groningen spelen soortgelijke problemen. In die laatste stad zijn ook beperkende maatregelen getroffen. (ANP/NRC)