Natuur

Europese wilde kat plant zich voort in Zuid-Limburgse bossen

Foto EPA

De Europese wilde kat komt weer terug in Nederland. Vanuit de Eifel (Duitsland) en Ardennen (België) vindt de wilde kat zijn weg terug naar het Limburgse Heuvelland. Vorig jaar waren er zeker veertien wilde katten aanwezig in Zuid-Limburg. Op minimaal twee locaties vond voortplanting plaats. Dat meldt Naturetoday.com, waarop Nederlandse natuurorganisaties nieuws publiceren. De eerste sporadische waarnemingen in Zuid-Limburg stammen uit 2002 en 2006. Acht jaar later begint het aantal waarnemingen toe te nemen. In het Vijlenerbos, bij Vaals, zijn zes verschillende wilde katten aangetroffen. Er zijn afgelopen voorjaar met zekerheid twee en mogelijk zelfs drie nestjes geworpen, waarvan één nest uit minstens vijf kittens bestond. (ANP)