Goal van het Weekend: dromen met Virgil, Wesley en de Arsenal-killer

Het nieuwe jaar begon met veel noemenswaardige medelanders die op de internationale velden van zich deden spreken.

Het was het weekend waarin Wesley Sneijder viel voor de charmes van Bülent Uygun; een Turkse voetbaltrainer in Qatar. En ja, Wesley heeft natuurlijk ook in Turkije gevoetbald dus dan ga je gewoon in op zo’n verzoek. Ook al gaat het om de ploeg Al Gharafa - voorheen Al Ittihad - dat al zeven jaar zonder landstitel is en in lege stadions speelt. Daar gaat Sneijder wat aan doen, alsmede aan de impopulariteit van Qatar als gastheer van het WK 2022. Een droom die uitkomt.

Ook een droom: Virgil van Dijk en het ultieme debuut. De peperdure Oranje-international scoorde meteen de winnende en dat tegen de grote stadsrivaal. Verder keerde Arjen Robben in een oefenduel met een doelpunt terug van een blessure en bleef Bas Dost gewoon lekker gaan: dit weekend weer eens een hattrick. Achttien wedstrijden, negentien goals nu voor de spits.

3. Jesse Lingard (MANCHESTER UNITED v Derby County)

Op dezelfde avond als Van Dijk en even on fire als Dost: Jesse Lingard. Het jeugdproduct van United maakte alweer zijn achtste goal in de afgelopen tien wedstrijden en speelt een grote rol in het enigszins op de rails houden van de ploeg van José Mourinho, die nemesis Pep Guardiola er met de landstitel vandoor ziet gaan.

2. Riza Durmisi (Sevilla v BETIS 2-3)

In Spanje gewoon competitievoetbal dit weekend. De stadsderby van Sevilla stond op de rol en eindigde in een krakende 3-5 zege voor de bezoekers, met onder meer Andres Guardado in een belangrijke rol. Fenomenaal was de teamgoal van Betis waarmee de leiding werd genomen:

1. Eric Lichaj (NOTTINGHAM FOREST v Arsenal 2-1)

Wanneer je als tiener naar de Premier League wordt gehaald, verwacht je als Amerikaan natuurlijk nogal wat. Maar de in Illinois geboren Lichaj brak bij Aston Villa nooit door en zag op huurbasis jarenlang alle Engelse profdivisies. Drieënhalf jaar geleden was de maat vol en koos hij voor Forest; de slapende reus acterend op het tweede niveau die zondag in de FA Cup Arsenal op bezoek kreeg. Met twee goals - waarvan één droomgoal - had Lichaj z’n aandeel in de uitschakeling (4-2) van The Gunners:

    • Jules Seegers