Faalkosten

Luchthaven Berlijn gaat nóg eens één miljard euro meer kosten

Het nieuwe vliegveld van Berlijn zal nog een miljard euro extra kosten om te bouwen. De directie heeft dat aan de toezichthouders laten weten, meldt de krant Bild am Sonntag. De bouw van het vliegveld is een groot hoofdpijndossier voor Duitsland. De opening stond oorspronkelijk gepland voor 2012, maar wordt nu pas in 2020 verwacht. De luchthaven zou 2 miljard euro kosten, maar de teller staat inmiddels op bijna 7 miljard euro. De vertragingen zijn veroorzaakt door bureaucratische rompslomp, technische problemen en een vermeend omkoopschandaal. Ook de leiding over het project wisselde de afgelopen jaren veelvuldig. De Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt moet de oude vliegvelden Schönefeld en Tegel vervangen. Het is onduidelijk hoe dit tekort gefinancierd moet worden. (ANP)

    • Carola Houtekamer