FA Cup

Nottingham Forest stunt met uitschakeling titelhouder Arsenal

Titelhouder Arsenal is uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. De Premier League-club was in de derde ronde niet opgewassen tegen Nottingham Forest, middenmoter in de Championship, het tweede profniveau in Engeland. Met de geschorste coach Arsène Wenger op de tribune, verloor Arsenal met 4-2. Het is de eerste keer in het 21-jarigetijdperk van Wenger bij Arsenal dat de Londense club in deze fase van het Engelse bekertoernooi strandt. Het sterk spelende Forest besliste het duel met twee rake strafschoppen in het laatste half uur. Een andere club uit Londen. Tottenham Hotspur overleefde de derde ronde wel. AFC Wimbledon, dat in League One (derde profniveau) uitkomt, werd met 3-0 verslagen door twee doelpunten van Harry Kane en een treffer van Jan Vertonghen. (ANP)