Brandend schip

Olietanker botst op graanschip voor de Chinese kust en vliegt in brand: 32 mensen vermist

Foto AFP

Een tanker vol olie uit Iran staat al twee dagen in brand voor de Chinese kust, ten oosten van Shanghai. De tanker Sanchi botste zaterdag op een Chinees vrachtschip vol Amerikaans graan. Sindsdien worden alle 32 bemanningsleden van de tanker vermist. De Sanchi had bijna 1 miljoen vaten olie aan boord. Rond het schip ligt inmiddels een olievlek, maar de omvang van de vervuiling is nog niet duidelijk. Reddings- en schoonmaakacties worden bemoeilijkt door het slechte weer en door het hevige vuur op en rond het schip. De 32 bemanningsleden van de Sanchi kwamen allemaal uit Iran, op twee bemanningsleden uit Bangladesh na. Het schip, dat op weg was naar Zuid-Korea, vaart onder Panamese vlag en vervoerde olie voor een Iraans bedrijf. (Reuters)

    • Carola Houtekamer