Boycot

Israël maakt organisaties bekend die het land niet meer inkomen

Israël heeft zondag de namen bekendgemaakt van twintig groepen waarvan leden het land niet meer in mogen. Vorig jaar nam het Israëlische parlement een wet aan waardoor buitenlanders die voor een boycot van het land zijn, de toegang ontzegd mag worden. Het zijn groepen uit de hele wereld die ooit opriepen tot een economische, culturele of academische boycot – BDS-bewegingen. De afkorting staat voor Boycot, Desinvesteren en Sancties. De groepen protesteren tegen de in hun ogen discriminerende Israëlische behandeling van Palestijnen. Volgens Israël hebben sommige van deze organisaties andere bedoelingen dan slechts aankaarten van de positie van de Palestijnen en zijn ze uit op de vernietiging van het land. Uitvoering van de wet betekent dat duizenden mensen het land niet meer in komen. (NRC)