Iraanse olietanker botst met vrachtschip, tientallen vermisten

De tanker kwam voor de kust van China in botsing met een vrachtschip. Hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend.

Foto Bram van de Biezen/ ANP

Voor de kust van China is vannacht een Iraanse olietanker op een vrachtschip gebotst. De tanker is daarop in brand gevlogen en alle 32 opvarenden worden vermist, meldt persbureau AP.

De vermisten - dertig Iraniërs en twee Bengalen - zaten allemaal op de Iraanse tanker Sanchi die tijdens de brand olie verloor in zee. China heeft een reddingsoperatie opgestart waarbij ook Zuid-Korea helpt. Het land heeft een schip en een vliegtuig naar de rampplek gestuurd.

De tanker, die onder de Panamese vlag voer, was op weg van Iran naar Zuid-Korea. Op zo’n 257 kilometer ten Oosten van Shanghai kwam het schip in botsing met het Chinese vrachtschip. De 21 bemanningsleden van dat schip zijn gered. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.