Verenigde Staten

‘FBI onderzoekt Clinton Foundation wegens corruptie’

De FBI onderzoekt of de Clinton Foundation, de liefdadigheidsinstelling van Bill en Hillary Clinton, zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag naar aanleiding van berichtgeving op het politieke weblog The Hill. Het onderzoek richt zich op mogelijke misstanden in de tijd dat Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken was (2009-2013). De FBI wil achterhalen of Clinton donateurs voor de stichting wierf door hen politieke gunsten te beloven. Ook wordt gekeken of de Clintons de soepele belastingregels voor de stichting hebben misbruikt voor persoonlijk gewin. The Hill baseert zich op bronnen binnen de Amerikaanse politie. Ook sprak de site met een persoon die door de FBI is ondervraagd. Het onderzoek naar de stichting loopt al enkele maanden. (NRC)

    • Eva Cukier