Moskee

Vragen over de Essalam-moskee

ROTTERDAM - Vooruitlopend op de Tweede Kamerverkiezingen wordt in de Essalam-moskee tijdens het Nationale Islamdebat door politieke partijen gedebatteerd over de rol en plaats van moslims in Nederland. ANP ROBIN UTRECHT

Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente consequenties verbindt aan een uitspraak van de rechter in december over de Essalam-moskee. De rechter bepaalde dat de Arabische bestuurders niet benoemd hadden mogen worden. De statutenwijziging die de oorspronkelijke regel schrapte dat bestuursleden uit Rotterdam moeten komen, is ongeldig. Mogelijk zijn dan ook de besluiten van het bestuur onrechtmatig geweest, zoals die over de nieuwbouw. Tanya Hoogwerf van Leefbaar: „Met burgers die illegaal een dakkapel hebben geplaatst is immers ook geen clementie.”

    • Elsje Jorritsma