In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Het Nationale Kinder Vuurwerk voor de Erasmusbrug tijdens de jaarwisseling in Rotterdam.
Foto Robin Utrecht/ANP
Zo’n 51.000 mensen namen dit jaar deel aan de nieuwjaarsduik op 1 januari. De temperatuur van het zeewater was ongeveer 7 graden.
Foto Bart Maat/ANP
De mannen tijdens de NK Marathon in de Vechtsebanen, Utrecht. Simon Schouten won de marathon bij de mannen, zijn zus Irene werd kampioen bij de vrouwen.
Foto Remko de Waal/ANP
Straatacrobaten op de boulevard van Durban in Zuid-Afrika. Voor veel Zuid-Afrikanen was het deze week nog vakantie.
Foto Kim Ludbrook/EPA
Na een luchtaanval op een buitenwijk van Damascus proberen overlevenden en gewonden zich in veiligheid te brengen.
Foto Abdulmonam Eassa/AFP
Een Syrisch kind dat gewond is geraakt tijdens een luchtaanval wordt verzorgd in het dorpje Misraba. Afgelopen week kwamen er 23 burgers om bij een luchtaanval boven een buitenwijk van Damascus.
Foto Hasan Mohamed/AFP
Een kamelenrace tijdens het Moreeb Dune Festival in Abu Dhabi. Tijdens dit jaarlijkse festival, met deelnemers uit de hele Golf, nemen mensen deel aan verschillende soorten races – ook de folklore van de verschillende landen wordt gevierd.
Foto Karim Sahib/AFP
Een demonstratie van gevechtstechnieken door Indiase Sikhs tijdens een religieuze processie voor de viering van de verjaardag van de goeroe Gobind Singh.
Foto Channi Anand/AP
Rohingya-kinderen zitten in de klas in het vluchtelingenkamp Kutupalong in Bangladesh. Honderdduizenden Rohingya vluchtten de afgelopen maanden voor het geweld in Birma.
Foto Tyrone Siu/Reuters
Een plechtigheid voor de overleden 17-jarige Palestijn Mosab al-Tamimi. Hij werd gedood tijdens een confrontatie in Ramallah tussen Israëlische troepen en Palestijnse, stenengooiende demonstranten.
Foto Mohamad Torokman/Reuters
Een schip snijdt door het ijs op de Ohio River vlakbij Pittsburgh. In de VS is het al een tijdje opmerkelijk koud. In sommige noordelijke staten daalde de temperatuur tot 37 graden onder 0.
Foto Haley Nelson/AP
Tijdens een Indiase bodybuilding-wedstrijd worden deelnemers ingesmeerd om hun spieren te accentueren.
Foto AFP
Een bus stortte afgelopen week van een klif op een snelweg in Peru. De bus viel ongeveer 100 meter, 48 van de 53 passagiers kwamen om bij het ongeluk.
Foto Ernesto Benavides/AFP
De Niagarawatervallen in Canada en de VS zijn momenteel bijna bevroren.
Foto Geoff Robins/AFP
Afghaanse commando’s arresteren een man die mogelijk lid van IS is. Amerikaanse en Afghaanse commando’s werken samen in deze operatie.
Foto Noorullah Shirzada/AFP
In Birma werd deze week de zeventigste verjaardag van de onafhankelijkheid van het Britse Rijk gevierd. Op de foto een vrouw onder de bloem tijdens een wedstrijd met cake-ingrediënten.
Foto Aung Thu/AFP
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in ontmoette deze week vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten werken in Japanse bordelen.
Foto The Presidential Blue House/Yonhap/Reuters
Scholieren doen mee aan een yogasessie tijdens een kamp in Ahmedabad, India.
Foto Amit Dave/Reuters
Afgelopen woensdag was er storm in Nederland. Sommige mensen zochten de wind juist op om lekker uit te waaien, zoals hier aan het Lauwersmeer.
Foto Kees van de Veen
Hoge golven tijdens heftig weer in New Brighton, Groot-Brittannië.
Foto Phil Noble/Reuters