Coutinho voor 160 miljoen naar Barcelona

Afgelopen zomer mislukte een transfer nog. De middenvelder tekent voor vijf en een half seizoen bij Barcelona.

Philippe Coutinho, hier nog in Liverpool-tenue.
Philippe Coutinho, hier nog in Liverpool-tenue. Foto Rui Vieira / AP

De 25-jarige Philippe Coutinho verruilt zijn Liverpool-shirt voor het FC Barcelona-tenue. De twee clubs kwamen zaterdag na lang overleg eindelijk de transfer overeen, zo maakte de Spaanse club zaterdagavond bekend. Naar verluidt telde Barcelona 160 miljoen euro neer voor de Braziliaanse middenvelder.

Twitter avatar FCBarcelona FC Barcelona 👋 @Phil_Coutinho!
Bem-vindo! Welcome! Benvingut! ¡Bienvenido! 🔵🔴 #BeBarça #ForçaBarça https://t.co/NnQDY3CD0C

Coutinho heeft voor vijf en een half seizoen getekend bij zijn nieuwe ploeg, met een afkoopsom van 400 miljoen euro. Afgelopen zomer mislukte een transfer van de middenvelder nog. Barcelona deed toen driemaal een bod en Coutinho verzocht ook een transfer naar de Spaanse club. Liverpool weigerde toen echter mee te werken.

Op tweena duurste speler

Liverpool ontvangt direct 120 miljoen euro van Barcelona. Met bonussen kan het totaalbedrag oplopen tot 160 miljoen. Dat maakt Coutinho na zijn landgenoot Neymar (222 miljoen) en Kylian Mbappé (180 miljoen) de duurste speler ter wereld.

FC Barcelona is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Philippe Coutinho is een van de meest getalenteerde middenvelders ter wereld en heeft de potentie om nog beter te worden”, schrijft de club op haar website. “Coutinho is vlug en altijd bereid om het op te nemen tegen verdedigers en zijn neus voor goals valt niet te ontkennen.”

Voordat Coutinho naar Liverpool ging speelde hij van 2010 tot 2013 voor Inter Milan. Ook kwam hij 33 keer uit voor het Braziliaans nationaal elftal. De middenvelder speelde eerder in Barcelona, toen hij in 2012 voor een half seizoen geleend werd door RCD Espanyol.

Correctie 18 januari 2018: In een eerdere versie werd een tweet van een Twitter-account van Liverpool-trainer Jürgen Klopp ingesloten en geciteerd. Dit bleek echter niet om het officiële account van Klopp te gaan. De tweet en het citaat zijn om die reden verwijderd.