Thuiskok

Semifreddo van Toblerone

Het mooie van dit recept is dat het maken van semifreddo eenvoudig is, maar het resultaat er spectaculair uitziet. Voeg daar bijzondere ingrediënten als een reep Toblerone en een knallende, kersenrode saus aan toe en je hebt een fijn dessert.

Plaats een zeef op een kom en laat de kersen erin uitlekken. Breng het kersensap in een steelpannetje aan de kook met de suiker, vanillesuiker en het kaneelstokje. Roer de maizena in een kopje glad met 2-3 el water. Giet bij de siroop. Laat koken tot het sap wat stroperig wordt. Doe de kersen erbij en zet het pannetje apart.

Bekleed een cakeblik met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen. Hak de Toblerone in kleine, onregelmatig en grove stukjes. Zet drie beslagkommen klaar. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een kom, de dooiers in een andere. Klop het eiwit tot je er net pieken van kunt maken. Snij de vanillestokjes open, schraap het merg eruit, en voeg met de suiker toe aan de dooiers. Mix dit tot je een roomwitte, luchtige massa hebt. Klop in de derde kom de slagroom stijf. Spatel er voorzichtig de Toblerone door, vervolgens het dooiermengsel, dan het eiwit. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk glad met een spatel. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Dien de semifreddo op in plakken, met de kersensaus.