Podcast

NRC Kunst! #8: Het nieuwe Stedelijk. Mét Rem Koolhaas

Sinds kort presenteert het Stedelijk Museum de meesterwerken die het zelf bezit dwars door elkaar: Stedelijk Base. Werkt dat? Sandra Smallenburg en Joyce Roodnat dwalen door een opengebroken stadslandschap vol meesterwerken, en gaan verhaal halen bij de man die het allemaal ontwierp: Rem Koolhaas.

Blijft Newmans blauwe Cathedra overeind naast de kokette stoelen van Eames? Is The Beanery van Kienholz na meer dan vijftig jaar nog altijd legendarisch? En wat te doen met de tijdlijn die al die meesterwerken verbindt? Samen met kunstredacteur Sandra Smallenburg geeft presentator Joyce Roodnat zich gewonnen in het Stedelijk Museum. Luister in een nieuwe aflevering van NRC Kunst! hoe het ze verging.

Lees ook deze recensie over het nieuwe Stedelijk Base: Stedelijk Museum maakt van kunst kijken googlen
Luister naar de vorige aflevering van NRC Kunst!: Lijstjes, lijstjes, lijstjes