#MeToo

D66 wil onderzoek naar intimidatie in politiek

Als het aan D66 ligt, komt er een onderzoek naar eventuele seksuele intimidatie in het parlement en bij ministeries. De regeringspartij vindt dat na de #MeToo-discussie moet worden gekeken „hoe veilig de werkvloer van de Nederlandse politiek is”. Dat zei Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma donderdagavond tegen RTL Nieuws. Kamervoorzitter Khadija Arib zegt het een goed idee te vinden. Welke vorm het onderzoek moet krijgen, kan Sjoerdsma nog niet precies zeggen. Het zou volgens hem kunnen gaan om een enquête waarin deelnemers wordt gevraagd hoe veilig ze zich voelen en of ze weten bij wie ze terecht kunnen met een klacht over seksuele intimidatie. De invulling wil Sjoerdsma overlaten aan de mensen die het onderzoek mogelijk gaan uitvoeren. Het is niet zo dat er sprake is van concrete beschuldigingen, stelt Sjoerdsma tegenover RTL. (NRC)

    • Joost Pijpker