IOC-lid

Eurlings stapt op als lid van IOC

Camiel Eurlings stapt op als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat heeft hij deze vrijdag gemeld in een verklaring. Hij doet dit „in het belang van de sport en de sporters”. De voortdurende discussie over zijn positie heeft hem dit besluit doen nemen. Hij heeft het IOC donderdag op de hoogte gesteld van zijn besluit.

Eurlings raakte in opspraak toen zijn ex-vriendin aangifte deed van mishandeling. In een interview met NRC, afgelopen zaterdag, bood hij excuses aan. Daarbij liet hij in het midden of hij schuldig was aan wat hij een wederzijds handgemeen noemde. Eurlings: „Ik betreur de hele gang van zaken zeer. De discussie over mijn al dan niet aanblijven leidt af van waar het, juist nu, om moet gaan; de sport en de sporters.” (NRC)

    • Ward op den Brouw