‘Ik denk graag na over hoe ik veel geld kan verdienen’

‘Ik zou graag willen weten wat ik later ga doen. Daar denk ik best vaak over na. Als je weet wat je wil bereiken, kun je eraan werken. Vroeger wilde ik dokter worden, omdat mijn vader huisarts is. Maar toen ik biologie op school kreeg, merkte ik dat ik dat niet interessant vond. Het vak economie wel. Ik denk graag na over hoe je veel geld kunt verdienen.

„Ik volg nu de opleiding managementassistent. Je leert dingen die nuttig zijn: zorgvuldig werken, contact leggen met bedrijven, omgaan met Excel. Maar ik wil geen managementassistent worden. Na deze opleiding wil ik naar het hbo, dat weet ik wel zeker. Ik weet ook zeker dat ik in Amsterdam wil blijven, dit is de leukste plek in Nederland. Of ik ga naar het buitenland, dat is ook een optie. Uiteindelijk komt het wel goed: toen mijn ouders jong waren wisten ze ook niet precies wat ze wilden.

Nigeria

„Mijn naam betekent in het Nigeriaans: hij is heel bijzonder voor mij. Mijn vader komt uit Nigeria. Zelf ben ik daar geweest toen ik vier was. Ik kan me er niets van herinneren. Dit jaar ga ik weer. Het is een verrassing voor mijn oma, ik kom voor haar verjaardag. Mijn familie in Nigeria spreek ik af en toe, via FaceTime. We praten in het Engels, dat gaat me goed af.

„Mijn ouders zijn gescheiden. Ik woon bij mijn moeder en als mijn vader niet werkt ben ik bij hem. Ik kan me niet herinneren hoe het hiervoor was, ze zijn al heel lang uit elkaar.”