‘Een vechtscheiding is mij bespaard gebleven’

‘Mijn ouders zijn goede vrienden, maar ik heb nooit gedacht: die blijven hun leven lang bij elkaar. Toch greep het mij aan toen ze vier jaar geleden aankondigden dat ze gingen scheiden. Ik wist: nu gaat er van alles veranderen.

„Ik ben dankbaar dat zij er geen puinhoop van hebben gemaakt. Als we op feestdagen bij elkaar komen – mijn ouders, mijn stiefvader, de ex van mijn stiefvader en de vijf kinderen – ben ik trots op de manier waarop we met elkaar omgaan. Van vrienden weet ik hoe erg een vechtscheiding kan zijn. Dat is mij bespaard gebleven.

Krugerpark

„Al op jonge leeftijd wist ik dat ik iets met dieren en de natuur wilde gaan doen. Met mijn grootouders wandelde ik graag op de Veluwe. Ik was ook dol op onze huisdieren. Op de middelbare school dacht ik: hoe gaaf zou het zijn om een deel van het Krugerpark in Zuid-Afrika te beheren? Om mijn kansen op zo’n droombaan te vergroten ga ik na mijn mbo-opleiding eco en wildlife waarschijnlijk een hbo-opleiding diermanagement volgen.

„De aarde wordt in hoog tempo vernietigd. Het verbaast mij hoe weinig mensen daarbij stilstaan. Ik ben bang dat ik mijn kinderen straks niet kan laten zien wat een neushoorn, olifant of walvis is. Het is belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar bedreigde diersoorten. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

„Ik zou niet snel een petitie tekenen over dierenwelzijn. Of meelopen in een demonstratie. Daarvoor weet ik er nog te weinig van af. Pas als dat wel zo is, trek ik mijn mond open.”