Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

 1. Gelukkig zijn? Denk als een oudere


  Oude mensen zouden tevredener zijn dan jongeren. The New York Times-journalist John Leland volgde zes 85-plussers die een gezicht geven aan de statistieken. Hij vond een ander perspectief op oud worden. En een les: wil je gelukkig zijn? Leer te denken als een oud persoon.

 2. Slachtoffers seksueel geweld in Amerika

  Wat weten we van de slachtoffers van seksueel geweld? FiveThirthyEight analyseerde de Amerikaanse cijfers en maakte deze heldere graphic. Tip van chef Buitenland Elske Schouten.

 3. Nieuwe lifttechnologie geeft stadsleven vorm


  Buitenlandredacteur Floris van Straaten las dit verrassende verhaal van The Economist over hoe de lift ons moderne leven vormgeeft en verder gaat veranderen.

 4. Competitie voor homoseksuele voetballers in Brazilië

  Brazilië, land van het voetbal, heeft sinds kort een competitie voor homoseksuele voetballers, las correspondent Nina Jurna in The Washington Post. Bijzonder in een macholand als Brazilië en voor een sport die vooral als ‘hetero’ wordt gezien. Brengt deze competitie eindelijk verandering?

 5. De verlaten drive-in-bioscopen van Amerika


  Adjunct-chef eindredactie Eva Smal tipt deze fotoserie van verlaten drive-in-bioscopen, een typisch Amerikaans fenomeen dat betere tijden heeft gekend.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.