‘Als ik groot ben open ik een restaurant’

‘Mijn ouders zijn voor mijn geboorte gescheiden. Ik heb mijn hele leven met mijn broer bij mijn moeder gewoond. We zijn vaak verhuisd. Ik ben geboren in Arnhem. Toen mijn moeder werk vond als juf in Delft, zijn we daar gaan wonen. Toen zij een nieuwe man vond in Houten, verhuisden we naar die stad.

„Mijn vader woont in Rotterdam. Ik zie hem eens in de twee weken. Dan gaan we de stad in, naar de film of ergens zitten praten. Een tijdje was dat minder: toen zag ik hem één keer in de twee maanden.

„Ik vind het relaxed dat mijn vader en moeder goed met elkaar omgaan. Mijn broer en ik zijn wel eens met hen uit eten geweest. Ik houd evenveel van mijn vader als van mijn moeder.

„Mijn hobby’s zijn skateboarden met vrienden en een beetje Netflixen. En ik game: GTA, Call of Duty. Verder spreek ik graag af met vrienden. Ik ken veel mensen en zit in een groep met zes beste vrienden. Laatst ben ik met twee van hen uit gegaan in Antwerpen.

Leuke ideeën

„Op zaterdag werk ik bij Van der Valk in de keuken, achter de wok: live cooking. Zo ben ik op het idee gekomen om hotel- en eventmanagement te gaan doen in Utrecht. Ik vind het leuk om interactie te hebben met mensen. Als het lukt, wil ik met drie of vier vrienden op kamers gaan. Maar dat is nog niet zeker. We hebben altijd leuke ideeën, maar vaak komt daar niet veel van terecht.

„Ik ben wat school betreft een bijzonder geval: eerst van vier naar vijf havo, daarna terug omdat mijn cijfers niet goed waren. Ik ben best wel lui. Ik maakte geen huiswerk en leerde niet goed voor toetsen. Nu gaat het beter op school.

„Het lijkt me leuk om als ik groot ben een restaurant te openen. Met een bar. Ik heb het nog niet helemaal uitgestippeld. Ik zie wel wat me allemaal te wachten staat.”