Brunssum

Nieuw integriteitsonderzoek naar omstreden wethouder Palmen

Er komt een tweede integriteitsonderzoek naar de omstreden wethouder Grondzaken Jo Palmen (BBB/Lijst Palmen) van Brunssum. De hoogleraren Arno Korsten uit Maastricht en Douwe Jan Elzinga uit Groningen gaan dit onderzoek doen, maakte de gemeente woensdag bekend. Bureau Governance & Integrity deed eerder een integriteitsonderzoek op last van de opgestapte burgemeester Winants. Het bureau oordeelde dat Palmen een ‘groot risico’ was voor het bestuur, lekte in november uit. Maar de gemeenteraad, die de wethouder in oktober benoemde, wilde Palmen niet wegsturen. Palmen heeft een slepend conflict met de gemeente over een vroegere gronddeal. De wethouder stond erop dat er een ‘second opinion’ kwam. Waarnemend burgemeester Leers drong woensdag aan op de-escalatie. (ANP)