Andy Murray stelt zijn rentree uit

De topspeler heeft nog te veel last van een heupblessure, waardoor hij de Australian Open mist.

Foto Kamran Jebreili/AP

Tennisser Andy Murray zal niet deelnemen aan de Australian Open. De organisatie van de eerste grand slam van het jaar meldt donderdag dat Murray zich teruggetrokken heeft omdat hij onvoldoende is hersteld van een heupblessure.

De Brit heeft sinds juli geen officiële wedstrijd meer gespeeld, nadat hij in de kwartfinales van Wimbledon uitviel met diezelfde heupblessure. Op Instagram schrijft de drievoudig grandslamwinnaar dat hij “nog niet toe is aan spelen op het hoogste niveau”.

Twitter avatar AustralianOpen #AusOpen Murray: “Sadly I won’t be playing in Melbourne this year, as I am not yet ready to compete. I’ll be flying home sho… https://t.co/Jb8LiCzdWN

De 30-jarige Murray zegt verder dat hij al zijn opties aan het bekijken is. Hij hoopt te kunnen herstellen door langer rust te nemen. Een tweede, minder aantrekkelijke optie is een operatie. “De kansen dat zo’n operatie succesvol is, zijn niet zo hoog als ik zou willen.” Murray hoopt dat het niet zover komt.

Demonstratiepartij

De voormalig nummer één van de wereld speelde in november wel een demonstratiepartij tegen Roger Federer. Vorige week verscheen hij ook in Abu Dhabi op de baan voor een korte partij tegen de Spanjaard Roberto Bautista-Agut.

Lees ook over de periode waarin Murray nog de nummer één was: Andy Murray doodgewoon de beste

De Australian Open is de eerste grand slam van het jaar en begint op 15 januari in Melbourne.

    • Bas Tooms