Voetbal

Arsenal-trainer Wenger door Engelse bond aangeklaagd voor wangedrag jegens arbitrage

Arsène Wenger moet zich verantwoorden bij de Engelse voetbalbond FA wegens commentaar op de arbitrage. De Franse manager van Arsenal was zondag furieus nadat scheidsrechter Mike Dean in de slotfase West Bromwich Albion een strafschop had gegeven. Die werd benut (1-1) en kostte de Londense ploeg twee punten Wenger is aangeklaagd omdat hij de scheidsrechter en diens assistenten tot in de kleedkamer heeft lastig gevallen en ook de integriteit van de arbitrage in twijfel heeft getrokken. Wenger heeft tot vrijdagavond om te reageren. Het voorval was een smet op het record dat Wenger zondag vestigde. Hij zat voor de 811de keer op de bank tijdens een competitiewedstrijd van Arsenal en verbrak daarmee het Premier League-record van Sir Alex Ferguson, die in periode bij Manchester United tot 810 duels kwam. (ANP) .