Pyeongchang

Zuid-Korea biedt Noord-Korea overleg aan over deelname Spelen

Zuid-Korea heeft Noord-Korea dinsdag aangeboden om volgende week overleg te voeren over de mogelijke deelname van het land aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in februari. Het aanbod volgde op een Nieuwjaarsboodschap van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waarin hij liet blijken voor een dialoog open te staan. Tegelijk onderstreepte Kim echter dat zijn land op volle kracht verder zou gaan met de ontwikkeling van zijn nucleaire arsenaal. De Noord-Koreaanse kernbewapening en de frequente kernproeven en proefvluchten met raketten vormen een bron van onrust in de regio rond Noord-Korea en ook de Verenigde Staten volgen die met grote bezorgdheid. Zuid-Korea liet weten dat zijn aanbod voor besprekingen vooraf ook was afgestemd met Washington. (Reuters)

    • Floris van Straaten