Peru

Zeker 48 doden bij busongeluk in ‘duivelsbocht’ aan kust van Peru

Bij een busongeluk in Peru zijn dinsdag zeker 48 mensen om het leven gekomen. Een bus stortte meer dan tachtig meter van een klif naar beneden bij de kustplaats Pasamayo, zo’n zeventig kilometer ten noorden van de hoofdstad Lima. De autoriteiten vrezen dat het dodental verder zal stijgen. In de bus, die op weg was naar Lima, zaten 57 passagiers. Zes overlevenden zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Drie inzittenden worden nog vermist. De oorzaak van het ongeluk is nog niet vastgesteld, maar volgens autoriteiten is de bus rond het middaguur door een vrachtwagen geraakt, waardoor de chauffeur de controle over het stuur verloor. De bus reed over een stuk snelweg dat in de volksmond ‘de duivelsbocht’ wordt genoemd en dat wordt gezien als een van de gevaarlijkste wegen van Peru. (AP)

    • Frank Kuin
    • Maartje Geels