Personen om op te letten in 2018

Wie moeten we dit jaar in de gaten houden? NRC vroeg het de redacteuren.

Klik op de link voor meer informatie over de betreffende persoon. (Deze lijst wordt aangevuld)

 1. ANP/Lex van Lieshout

  Iris van den Ende, directeur productiehuis MediaLane

  Iris van den Ende (1989) is directeur van het Amsterdamse mediaproductiehuis MediaLane, dat de afgelopen jaren de televisiebedrijven van onder andere Paul de Leeuw en Ivo Niehe overnam. Ze lijkt in rap tempo in de voetsporen te treden van haar invloedrijke vader, Joop van den Ende.

 2. Robin Utrecht

  Nora Fischer, zangeres

  Hoe zou dat zijn, opgroeien als de dochter van de wereldberoemde, hyperperfectionistische en berucht eigenzinnige orkestdirigent Iván Fischer (1987)? Belastend vermoedelijk, én geweldig. Dikke kans dat je zelf ook muziek ademt - en de eigenzinnigheid erft.

 3. ANP/Sander Koning

  Han Busker, voorzitter van vakbond FNV

  Vakbondsleider Han Busker (1960) is nog maar krap een jaar voorzitter van de grootste vakbond van Nederland. Dit jaar staat hij voor een belangrijke keuze: gaat de FNV compromissen sluiten met het kabinet of ertegen protesteren?

 4. Sjef Drummen

  Sjef Drummen, directielid van het Niekée-college

  Het directielid van het Niekée-college kwam met een nieuw onderwijsconcept - zonder klas, rooster, vakken of les. Zijn leerlingen doen dit jaar voor het eerst examen.

  Robin van Lonkhuijsen

 5. Nadine Visser, veelzijdige atlete met talent voor 100 meter horden

  Ze vliegt op de atletiekbaan over 84 centimeter hoge horden en behoort tot de wereldtop. Op het EK van 2018 in Berlijn moet ze het laten zien.

  • Pepijn Keppel