Openbaar vervoer

NS past groepskaartjes aan om handel en fraude

De NS stopt met de verkoop van het Groepsretour, omdat de treintickets met korting misbruikt zouden worden door handelaren en fraudeurs. Op de huidige kaartjes kunnen tot tien personen, die officieel als groep een kaartje hadden gekocht, los van elkaar met verschillende treinen reizen. Zeker voor grote groepen en langere reizen scheelt de regeling tientallen euro’s. Met de nieuwe groepstickets mag een groep uit maximaal zeven personen bestaan, moeten alle reizigers met dezelfde trein en zijn het geen retourtjes meer, maar enkele reizen. Hierdoor stijgt de prijs voor een vierpersoons groepsticket van 55 naar 60 euro. Verder is naast de ochtendspits, nu ook de avondspits uitgezonderd om, zegt de NS, de trein in piekuren te ontlasten. (NRC)