Olympische Spelen

Wintersporters op Papendal overgedragen aan NOC*NSF

Nederland zal met 29 sporters deelnemen aan de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. Dat zijn er twaalf minder dan vier jaar geleden bij de Spelen van Sotsji. Sportkoepel NOC*NSF presenteerde dinsdag op Papendal TeamNL, dat bestaat uit twintig schaatsers en negen shorttrackers. Jorien ter Mors doet in Zuid-Korea zowel mee aan het schaatsen op de langebaan als aan het shorttracktoernooi. De presentatie van TeamNL is de symbolische overgang van de sporters van de sportbonden naar het olympisch en paralympisch team.

De olympische ploeg kan deze maand nog uitbreiding krijgen. Snowboardster Cheryl Maas is vrijwel zeker van haar derde deelname aan de Winterspelen, snowboarders Niek van der Velden en Michelle Dekker zijn ook nog in de race, evenals de skeletonsters Kimberley Bos en Joska Le Conté.

De paralympische ploeg bestaat uit het recordaantal van tien sporters. Snowboardster Bibian Mentel, die half december nog een zware operatie aan haar nek onderging, is ook weer van de partij.

De Olympische Winterspelen beginnen op 9 februari, de Paralympische Winterspelen precies een maand later. (ANP)