Energiemaatschappij Nuts Groep koopt branchegenoot NLE

Na de overname wordt prijsvechter Nuts Groep de vierde energiemaatschappij van Nederland.

Een laadstation voor elektrische auto's van NLE. Foto Bart Maat/ANP

Budgetenergiemaatschappij Nuts Groep staat op het punt branchegenoot NLE over te nemen. Dat bevestigt een woordvoerder van NLE woensdag na berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Het gecombineerde bedrijf kan na de overname een serieuze concurrent worden voor de drie grote maatschappijen Nuon, Essent en Eneco.

Beide merken zullen na de overname blijven bestaan. Nuts Groep, voor 50 procent in handen van investeringsmaatschappij Waterland, en NLE (voorheen Nederlandse Energie Maatschappij) zijn samen goed voor zevenhonderdduizend klanten in Nederland en België. De maatschappijen hopen gezamenlijk de kosten te kunnen drukken en in 2020 de grens van een miljoen klanten te overschrijden.

Overnamebedrag niet bekend

Nederland telt ongeveer veertig energiemaatschappijen. Hiervan richt een groot deel zich op een niche, zoals groene stroom, waardoor ze geen concurrent vormen voor grote spelers Nuon, Essent en Eneco.

Over het geld dat gemoeid is met de overname is nog niets bekend gemaakt. Ook is onduidelijk of het ten koste gaat van banen. Bij Nuts Groep werken momenteel 160 medewerkers.

    • Floor Bouma