Veldrijden

Van der Poel begint 2018 met zege in de Vlaamse blubber van Baal

Mathieu van der Poel heeft de eerste veldrit van het nieuwe jaar op zijn naam geschreven. In de Grote Prijs Sven Nys boekte hij zijn 22ste overwinning van het seizoen. Van der Poel was maandag oppermachtig in de blubber van Baal en kwam met bijna een minuut voorsprong over de streep. Wereldkampioen Wout van Aert werd tweede, de Nederlander Corné van Kessel finishte op de derde plaats. Van der Poel, die deze wedstrijd nooit eerder op zijn naam schreef, boekte zijn zesde zege in de strijd om de DVV Trofee. Met alleen nog de veldrit in Lille op het programma, kan de Nederlander de eindoverwinning in dit klassement niet meer ontgaan. Van der Poel is ook nog kansrijk in de Superprestige en de wereldbeker en is de grote favoriet voor het wereldkampioenschap, begin februari in Valkenburg. (ANP).