Schansspringen

Kamil Stoch met afstand de beste op nieuwjaarsdag in Garmisch

Kamil Stoch heeft zijn status van favoriet waargemaakt tijdens het traditionele nieuwjaarsspringen op de grote schans van Garmisch-Partenkirchen. Met afstanden van 135,5 en 139,5 meter was de Poolse skispringer met afstand de beste in de tweede wedstrijd uit de Vierschansentournee. De Duitser Richard Freitag eindigde met sprongen van 132 en 137 meter als tweede, de Noor Anders Fannemel werd derde (132,5 en 136,5 meter). Stoch is hard op weg naar zijn tweede eindzege in het jaarlijkse toernooi. Zaterdag was de tweevoudig olympisch kampioen ook al de sterkste in Oberstdorf en hij leidt het algemeen klassement met ruime voorsprong op nummer twee Freitag. Donderdag gaat het Vierschansentoernee verder in Innsbruck, zaterdag is de slotwedstrijd in Bisschofhofen. (ANP)