Natuurserie BBC

Britse critici vinden Blue Planet II beste programma van het jaar

Britse tv-critici vinden Blue Planet II, de natuurserie van de BBC, het beste tv-programma van 2017. De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door de Britse omroepgids Radio Times. Tweede werd de Britse politieserie Line of Duty, derde de Amerikaanse dramaserie Big Little Lies.

Blue Planet II – afgelopen najaar in het VK op tv en sinds vorige week in Nederland – is verkocht aan dertig landen. Vanaf dinsdag zendt de VRT de serie uit. De Vlaamse omroep biedt kijkers een bijzondere keuze: wie Nederlandstalig commentaar wil horen kijkt via Canvas; het originele commentaar van de legendarische David Attenborough (91) hoor je via Canvas+ (via het kanaal van Ketnet). De EO zendt alleen Nederlandstalig commentaar uit. Alle kijkers moeten de serie kunnen volgen, aldus de EO. (NRC)

    • Jan Benjamin