Marathonschaatsen

Dubbelslag voor broer en zus Schouten bij Nederlands kampioenschap op kunstijs

foto ANP

Simon Schouten heeft op het kunstijs van de Vechtsebanen de nationale marathontitel gewonnen. De 27-jarige schaatser van Royal A-ware was na 150 ronden de beste sprinter. Zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma eindigde als tweede, Frank Vreugdenhil kwam als derde over de finish. Voor Schouten was het de eerste keer dat hij Nederlands kampioen werd. Zijn zus Irene was eerder op de dag voor de derde keer op rij de sterkste in deze discipline. Na honderd ronden was de 25-jarige schaatsster eveneens de snelste in de eindsprint, voor Lisa van der Geest en Emma Engbers. Irene Schouten is, na Atje Keulen-Deelstra en Gretha Smit, de derde schaatsster die de Nederlandse marathontitel op kunstijs voor de tweede keer wist te prolongeren. (ANP)