KLM schrapt 52 vluchten wegens verwachte storm

Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven. Er worden zware tot zeer zware windstoten van maximaal 110 km/uur verwacht.

Foto Evert Elzinga / ANP

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt woensdag 52 Europese retourvluchten vanwege de verwachte westerstorm, bericht persbureau ANP. Door de storm zal er sprake zijn van beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol.

Volgens KLM worden de passagiers momenteel geïnformeerd en omgeboekt. Reizigers kunnen gedurende de dag te maken krijgen met vertragingen, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij.

Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven. In de nacht van dinsdag op woensdag komen er lokaal zware windstoten van 80-100 km/uur voor, die kunnen aanwakkeren tot zeer zware windstoten van ongeveer 110 km/uur.

De verwachting is dat de storm aan de kust donderdag tot laat in de middag zal duren. Daarbij kunnen nog steeds zeer zware windstoten voorkomen. Pas tegen de avond zal de wind afnemen.

Afgelopen 11 december moest Schiphol wegens zware sneeuwval een derde van de vluchten annuleren. In totaal ging dat toen om 430 vluchten. Veel gestrande reizigers moesten de nacht doorbrengen op veldbedjes. In het hele land gold toen een code rood.

    • Anouk Eigenraam