Gemeenteraadsverkiezingen

Door islam geïnspireerde partij Nida wil ook in Haagse raad

De Rotterdamse door de islam geïnspireerde partij Nida doet bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart ook mee in Den Haag. Dat heeft de partij dinsdag bekendgemaakt op Facebook. De Haagse raad telt nu zestien partijen, waaronder twee islamitische. Volgens Nida hebben deze partijen geen verschil kunnen maken. „Het roer zit vastgeroest”, schrijft de partij, die „verdeeldheid” ervaart in Den Haag en vindt dat „meer fundamentele economische hervorming” nodig is voor „eerlijke verdeling van de welvaart”. Partijvoorzitter Nurullah Gerdan zegt in Trouw dat de partij werd benaderd door „mensen die zich niet herkenden in de bestaande partijen in de stad”. Nida behaalde in 2014 twee zetels in Rotterdam. Afgelopen zomer stapte raadslid Mohammed Anfal over van Leefbaar Rotterdam naar Nida. (NRC)

    • Belia Heilbron