In beeld

De nieuwjaarsduik, van Scheveningen tot Barcelona

Niet alleen in Scheveningen, maar op 139 andere locaties werd maandag een nieuwjaarsduik gehouden. Zo namen op Ameland, in Domburg en in Delfzijl mensen een frisse duik. In totaal gingen 50.000 mensen het water in, van wie 10.000 in Scheveningen. In het buitenland waren er op zeker 22 plekken nieuwjaarsduiken. Een overzicht.
In Scheveningen werd de nieuwjaarsduik maandag voor de 59ste keer gehouden. Wegens het onstuimige weer en de hoge golven was het op Oudjaarsdag nog onzeker of het evenement wel door kon gaan. Toen de wind ging liggen, heeft de organisatie in overleg met de hulpdiensten alsnog groen licht gegeven.
Bart Maat/ EPA
Bij de Barry Island New Year's Day Swim in Whitmore Bay in Zuid-Wales is het traditie om drie keer kopje onder te gaan. Maar veel deelnemers gaan het water snel weer in en uit, al dan niet verkleed of in een feestelijke jurk. Voorafgaand aan de duik, die voor de 34ste keer werd gehouden, was een hardloopwedstrijd van vijf kilometer.
Ben Birchall/AP
Marco Fois was een van de mensen die in Rome op 1 januari een duik namen van de 18 meter hoge Cavour-brug.
Tony Gentile/Reuters
In het Zuid-Afrikaanse Durban brachten zo´n 100.000 mensen Nieuwjaarsdag door op North Beach, schat de lokale politie.
Rajesh Jantilal / AFP
Durban trekt in deze tijd van het jaar veel lokale vakantiegangers en toeristen uit het buitenland.
Rajesh Jantilal / AFP
In Rio de Janeiro keken zwemmers tijdens de jaarwisseling naar het traditionele vuurwerkspektakel op Copacabana Beach.
Leo Correa / AP
Op Copacabana Beach in Rio de Janeiro schenken aanhangers van de watergodin Yemanja bloemen aan de zee in de hoop op een voorspoedig nieuw jaar. Het ritueel van de Afrikaanse Yoruba-religie is in het verleden door slaven naar Brazilië overgebracht.
Leo Correa / AP
De zwemclub Berliner Seehunde begon het nieuwe jaar met hoedjes op in het Oranke-meer in Berlijn.
Markus Schreiber/AP
In Barcelona in het zeewater meestal 12 tot 14 graden celcius tijdens de nieuwjaarsduik bij de Club Natació Atlètic Barceloneta. Een paar honderd Spanjaarden namen daar maandag een duik.
Enric Fontcuberta/EPA
In het Bains des Pâquis, een buitenzwembad in het Meer van Genève in Zwitserland, begonnen zo’n zestig mensen het nieuwe jaar met een duik en een glas champagne.
Salvatore Di Nolfi / EPA
In het Noord-Franse Duinkerken deden honderden mensen mee aan de feestelijke nieuwjaarsduik bij de wijk Malo aan Zee.
Philippe Huguen / AFP
In Duinkerken gingen mensen met bijzondere outfits het water in.
Philippe Huguen / AFP