12 doden bij vliegtuigongeluk Costa Rica

Tien van de inzittenden zijn buitenlandse toeristen. Volgens een lokale krant ging het mis tijdens het opstijgen van het vliegtuig.

Foto via AP

Alle twaalf inzittenden van vliegtuig dat zondag neerstortte op Costa Rica zijn overleden, meldt persbureau Reuters op basis van een regeringsverklaring. Aan boord van het vliegtuig waren tien Amerikaanse toeristen en twee bemanningsleden.

Het ongeluk gebeurde in het bergachtige gebied Punta Islita, populair bij toeristen, in de provincie Guanacaste. Dat ligt op ongeveer 230 kilometer van de hoofdstad San José. Volgens de Costa Ricaanse krant La Prensa Libre ging het mis tijdens het opstijgen van het vliegtuig. Het verliet de startbaan, maar het lukte niet om op te stijgen. Daarna vloog het vliegtuig in brand.

Neef voormalig president Costa Rica omgekomen

Een van de twee bemanningsleden is de neef van de voormalige president van Costa Rica. Dat schrijft Laura Chinchilla, president van 2010 tot 2014, op Twitter.

Twitter avatar Laura_Ch Laura Chinchilla M. La fatalidad se interpone en las celebraciones de familia. Nuestro querido primo fallece como parte de la tripulaci… https://t.co/U1xCSikNoX

Update (1 januari 2018): dit artikel is aangepast, nadat was bevestigd dat alle twaalf inzittenden waren overleden.

    • Huib de Zeeuw