Twee kinderen overleden bij woningbrand Emmen

Het gaat om een zesjarige jongen en zijn zusje van vijf. Hun ouders zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een brandweerman bij de uitgebrande woning in Emmen. Foto Ginopress/ANP

Bij een brand in een woning in Emmen zijn zaterdagmorgen een zesjarig jongetje en zijn vijfjarige zusje om het leven gekomen. Dat meldt de politie Drenthe. De ouders van de twee kinderen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Twitter avatar poldrenthe Politie Drenthe Bij woningbrand in Emmen zijn vanmorgen een 6-jarig jongetje en zijn 5-jarig zusje om het leven gekomen. Beide oude… https://t.co/ASRMlf2Wsk

De oorzaak van de brand is volgens een woordvoerder van de politie nog onbekend. “Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen”, zei hij tegen NRC. Ook over de verwondingen van de ouders kan de politie geen mededelingen doen. Volgens persbureau ANP verkeren zij niet in levensgevaar.

De felle brand woedde in een woning van twee verdiepingen in de Emmense wijk Emmerhout. Inmiddels is het vuur onder controle. De brand is niet overgeslagen naar andere huizen. Behalve de ouders en hun kinderen waren er volgens de politiewoordvoerder geen andere mensen in de woning aanwezig.

    • Vincent Sondermeijer