Oud & Nieuw: een slechte hotelkamer voor 367 euro

Wie als toerist oudejaarsavond in Amsterdam wil doorbrengen, moet diep in zijn buidel tasten. De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Amsterdam op oudejaarsavond is met 314 euro volgens de Franse vakantiewebsite Allovoyage.fr het hoogst van veertig Europese steden. Er werd ook gekeken naar het prijsverschil met een normale overnachting in januari; in Amsterdam is een hotelovernachting tijdens Oud en Nieuw 147 procent duurder. Een overnachting in Praag is op oudejaarsnacht zelfs 697 procent duurder, maar kost gemiddeld 274 euro.

Amsterdam blijkt zeer populair om de jaarwisseling te vieren. Ruim 90 procent van de hotelkamers was woensdag al weg. Toch waren er nog een paar vrij: op de Zuidas bij Holiday Inn „voor maar” 342 euro, of bij het slecht beoordeelde (rapportcijfer 4,9) Budget Season Star Hotel voor 367 euro. Je moet er wat voor over hebben.