Massa-evenement

Opvangruimte voor vrouwen bij nieuwjaarsviering in Berlijn

Bij de viering van Oud en Nieuw voor de Berlijnse Brandenburger Tor komt er voor het eerst een aparte veiligheidszone voor vrouwen die zich bedreigd voelen of zijn aangerand. In een opvangtent van het Rode Kruis zullen psychologen klaarstaan. De organisatoren nemen de veiligheidsmaatregel op verzoek van de politie, na de aanranding en beroving van honderden vrouwen door groepen mannen tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen en andere steden, twee jaar geleden. Vorig jaar zijn bij de oktoberfeesten in München ook dergelijke opvangtenten opgesteld. Op de jaarlijkse viering van nieuwjaarsnacht worden bij de Brandenburger Tor honderdduizenden bezoekers verwacht. Het jaarlijkse openluchtevenement met vuurwerk, livemuziek en dj’s duurt doorgaans de hele nacht. (Reuters)