Darts

Van Gerwen verslaat Van Barneveld in kwartfinale WK

In de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts in Londen vrijdagavond heeft regerend kampioen Michael van Gerwen met 5-4 gewonnen van oud-kampioen Raymond van Barneveld. Bij het vorige WK schreef de 28-jarige van Gerwen de titel bij profbond PDC voor de tweede keer op zijn naam, in 2007 was de 50-jarige van Barneveld voor het eerst en laatst de beste. In het begin hadden beiden moeite met hun ‘dubbels’, het uitgooien van een leg. Desondanks liep Van Gerwen uit tot een voorsprong van 3-1 in sets. Van Barneveld leek een aantal keer verslagen maar wist terug te komen tot 4-4. De beslissing moest komen in een negende en laatste set, die Van Gerwen eindigde met dubbel twintig. Waar Van Gerwen de wereldranglijst momenteel nog aanvoert, staat Van Barneveld op de negende positie. (NRC)