Arbeidsvoorwaarden

Jumbo sluit nieuwe cao af zonder de vakbonden

Jumbo heeft een akkoord gesloten met zijn ondernemingsraad over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor ruim drieduizend werknemers in distributiecentra. Dat heeft de supermarktketen vrijdag bekendgemaakt. De afspraken nemen de plaats in van de cao die in april dit jaar afliep. Diezelfde maand verliet Jumbo de onderhandelingen met de vakbonden FNV en CNV over een nieuwe cao. Het supermarktconcern had een loonsverhoging van 1,5 procent geboden, FNV en CNV eisten 2,5 procent. Het conflict leidde tot een landelijke staking. Nu is afgesproken dat de magazijnmedewerkers in maart een loonsverhoging van 1 procent krijgen. In 2019 komt daar 1,5 procent bij. Dat komt bovenop een al eerder afgesproken opslag van 1,5 procent. (NRC)

    • Vincent Sondermeijer