Zeker twaalf doden bij grote brand in New York

De brand brak uit in een appartementsgebouw in het stadsdeel The Bronx. Ongeveer 170 brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

Brandweerlieden bestrijden donderdagavond een grote brand in een appartementsgebouw in het stadsdeel The Bronx van New York.
Brandweerlieden bestrijden donderdagavond een grote brand in een appartementsgebouw in het stadsdeel The Bronx van New York. Foto Frank Franklin II / AP

Bij een hevige brand in een appartementencomplex in het stadsdeel The Bronx van New York zijn donderdagavond zeker twaalf mensen omgekomen, onder wie een baby van 1 jaar. Dat heeft de burgemeester van New York, Bill de Blasio, bekendgemaakt.

Vier bewoners van het vijf etages tellende gebouw zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, aldus De Blasio. “Zij vechten voor hun leven.”

Ongeveer 170 brandweerlieden zijn ingezet om de brand te bestrijden. Het vuur is inmiddels onder controle. Twaalf mensen werden gered.

Twitter avatar NYCMayor Bill de Blasio Thanks to the @FDNY’s quick response, at least 12 people were rescued and will survive. The fire has been put out completely.

‘Historische omvang’

Het hoofd van de brandweer noemde de brand, die rond 19.00 uur uitbrak op een ijskoude avond in New York, “van historische omvang” wegens het grote aantal slachtoffers. Het is de dodelijkste brand in de stad sinds 1990.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Volgens de brandweer begon het vuur op de eerste verdieping en verspreidde het zich naar boven. Op alle verdiepingen vielen slachtoffers, in leeftijd variërend van 1 tot 50 jaar.

    • Frank Kuin