Ze zijn #betrokken en gaan #neverforgetten

Sociale media

Lara Harbers ziet op sociale media dat medeleven regie behoeft. ‘Zij legt de bloemen nog een keer neer. Hij fotografeert haar opnieuw.’

Hij is tegen seksisme, discriminatie, het mishandelen van puppy’s en haat de bio-industrie. Zij is voor vrouwenemancipatie, biologisch voedsel, vrijheid van meningsuiting en dol op authenticiteit.

Zij loopt mee in een diversiteitsparade, heeft daar een overbelichte selfie met zes filters van gemaakt en dit prachtwerk op haar insta gezet. De helft van haar zelf geknutselde bord is niet op de selfie gekomen maar de rest is, in volle overbelichting en met licht getuite lipjes, goed in beeld gebracht. Het aantal hartjes onder haar post groeit aanzienlijk en de ‘pretty girl’, ‘lekker bezig meis’ en ‘preach it’ opmerkingen staan in een sierlijke slinger onder de selfie.

Hij wil graag, na zijn gigantische succes als singer-songwriter, iets teruggeven aan de artiesten die nog niet daar, hoog aan de top en bijna in de hemel, zijn. Of hij het niet vreemd vindt om de artiesten alleen maar aan te kondigen? Of het stiekem toch niet kriebelt om zelf op het podium te staan en zijn prachtige muziek ten gehore te brengen? Nee. Nee, echt niet. Het gaat juist helemaal niet om hem. Ja, hij heeft al in een bomvol Ziggo Dome gestaan. Ja, daar staat hij in december weer. Ja, sommige mensen verwachten dat hij zelf ook zal spelen op zo een avond. Maar nee. Dat is niet de bedoeling, het gaat juist om zijn stapje terug. Het gaat om het terug geven en het delen van het podium waar hij al zo lang, zo succesvol en voor zo veel mensen heeft gestaan. Een compilatieclipje van zijn concert in de Ziggo Dome? Echt? Nou, vooruit dan maar.

Hij heeft een documentaire gekeken en is hierdoor diep geraakt. Hij heeft het juiste gevoel met bijpassende smiley er al bij gevonden en deelt zijn bevindingen aan de hand van een betoog op Facebook. De heftige emoties die door zijn lijf joegen tijdens deze aangrijpende documentaire worden nauwkeurig beschreven en zijn lieve vriendjes worden aangespoord om, net als hij, deze belangrijke docu te kijken in de hoop straks zijn #persoonlijke groei en de #liefde onder de nog niet verlichte mensen te verspreiden.

Zij legt haar bos zonnebloemen tussen de andere bloemen en kaarsen op de brug bij de gracht. Hij zit gehurkt naast haar en documenteert de handeling nauwkeurig. Samen bekijken ze het resultaat. Haar haar hangt bij de eerste paar foto’s over haar gezicht en eentje is bewogen. Ze zwaait haar haar nu over de andere schouder en hij pakt snel het bosje bloemen. Nog een keer, nu langzamer en met meer pauzes, legt zij de zonnebloemen neer. Gebogen over zijn schermpje worden de foto’s geselecteerd. Ze zijn tevreden, hebben de juiste filters en zullen hem #neverforgetten.

Ze staan er weer mooi op, zijn niet onopgemerkt gebleven, hebben er toch maar weer iets van gevonden en zijn een geëngageerde gebeurtenis rijker. Wat een mooie mensen. Wat een mooie, lieve mensen. Zo goed. Zo vreselijk #betrokken.

    • Lara Harbers