Voetbal

Ajax benoemt Erik ten Hag als nieuwe hoofdtrainer

Ajax heeft Erik ten Hag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij is de opvolger van de vorige week ontslagen Marcel Keizer. De coach komt over van FC Utrecht, waar hij sinds de zomer van 2015 in dienst was. Ten Hag krijgt in Amsterdam een contract voor tweeënhalf jaar, zo meldt Ajax. Ten Hag had nog een verbintenis tot 2020 bij FC Utrecht. Hoeveel Ajax voor het afkopen van dat contract heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om fors meer dan de gelimiteerde transfersom die Ten Hag in zijn contract had staan. Wie Ten Hag als assistent meeneemt, is formeel nog niet bekend. Als rechterhand werd tot dusver steeds Alfred Schreuder genoemd, die momenteel als assistent-trainer werkt bij de Duitse club 1899 Hoffenheim. (NRC)