The Bronx

‘Dodelijkste brand sinds 1990 in NYC: 12 overleden, 4 zeer gewond

Bij een hevige brand in een appartementencomplex in stadsdeel The Bronx in New York zijn donderdagavond locale tijd zeker twaalf mensen omgekomen, onder wie een baby. Dat verklaarde de burgemeester van New York, Bill de Blasio. Vier zwaargewonde bewoners „vechten voor hun leven” in een ziekenhuis. Zo’n 170 brandweerlieden waren nodig om het vuur te doven. Twaalf mensen werden gered. Het hoofd van de brandweer noemde de brand, die ’s avonds rond zeven uur locale tijd uitbrak op een ijskoude avond in New York, „van historische omvang” wegens het grote aantal slachtoffers. Het is de dodelijkste brand in de stad sinds 1990. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Op verschillende etages vielen slachtoffers, in leeftijd variërend van 1 tot 50 jaar. (AP)