Terreur

Terreurverdachten opgepakt in Frankrijk en Turkije

De politie in Frankrijk heeft vorige week twee terreurverdachten gearresteerd. Het gaat om een man en een vrouw. Beiden hadden via sociale media contact met leden van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. De 21-jarige man werd opgepakt bij Lyon, de vrouw (19) in de buurt van Parijs. De twee zaken lijken los van elkaar te staan. Volgens dagblad Le Figaro waren hun plannen nog niet concreet. Turkse veiligheidsdiensten hebben vrijdagochtend vroeg 29 verdachten opgepakt die banden zouden hebben met IS. Een aantal van hen zou plannen hebben voor aanslagen tijdens oud- en-nieuwvieringen. Een dag eerder werden in Turkije al 120 verdachten opgepakt. Vorig jaar kwamen bij een aanslag op een nachtclub in Istanbul 39 mensen om. (AFP/AP)

    • Lisa Dupuy