Oud-voetballer

George Weah verkozen als de nieuwe president van Liberia

George Weah is donderdag uitgeroepen tot de nieuwe president van Liberia. Nadat 98,1 procent van de stemmen was geteld, stond de 51-jarige politicus en voormalig profvoetballer op 61,5 procent van de stemmen, waarmee de huidige vicepresident en tegenstrever Joseph Boakai hem niet meer kan inhalen. Dat heeft de kiescommissie van het West-Afrikaanse land bekendgemaakt, volgens persbureau AFP. Weah voerde onder meer campagne met gratis onderwijs en belastingverlagingen voor de allerarmsten. In oktober won hij al de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Met 38,4 procent van de stemmen liet hij toen al Boakai (28,8 procent) achter zich. Een kandidaat moet echter ten minste 50 procent van de stemmen behalen om zich de nieuwe president te mogen noemen. (NRC)

    • Jorg Leijten
    • Christiaan Paauwe