Jemen

VN-verslag: ruim honderd doden in tien dagen bij luchtaanvallen

Bij luchtaanvallen in Jemen door een door Saoedi-Arabië geleide coalitie van landen, zijn de afgelopen tien dagen zeker 109 burgers omgekomen. Bijna de helft van de doden viel in bergstad Taiz, waar dinsdag een drukke markt werd getroffen, aldus het hoofd van de humanitaire hulpverlening van de VN donderdag. Dinsdag kwam ook een 14-koppig gezin om het leven bij een luchtaanval op een boerderij in kuststad Hodeida. De overige doden vielen bij bombardementen verdeeld over het land, aldus de VN. Ook waren er vele tientallen gewonden. Jemen verkeert sinds het voorjaar van 2015 in staat van oorlog, toen Houthi-rebellen de regering van president Al-Hadi verdreven. Al-Hadi heeft de steun van het leger van Jemen en van een internationale coalitie, geleid door Saoedi-Arabië, die sindsdien de Houthi-rebellen bestrijdt. (Reuters)