India

Zeker vijftien doden en vijftig gewonden bij grote brand in uitgaanscentrum van metropool Mumbai

Foto EPA

Zeker vijftien mensen zijn omgekomen en meer dan vijftig anderen zijn gewond geraakt bij een zware brand in een gebouw met winkels en restaurants in het centrum van de Indiase metropool Mumbai. Het vuur begon donderdagnacht locale tijd in een restaurant op de bovenste verdieping van het Kamala Mills-gebouw, een complex van vier etages, verklaarde de Indiase brandweer. In het gebouw in het voormalige industriegebied in het centrum van Mumbai waren diverse dure restaurants gevestigd. Het complex is een populaire uitgaanslocatie. Een ooggetuige meldde dat het vuur zich razendsnel verspreidde. Mensen liepen elkaar onder de voet om te proberen te ontkomen. Acht brandweerwagens waren betrokken bij de bestrijding van het vuur, dat voor zeker vijf uur woedde. De oorzaak van de brand in Mumbai wordt nog onderzocht. (AP)

    • Frank Kuin